Hogy megmaradjon az előrehaladása, lépjen ki megfelelően a játékból.
Mentse az előrehaladását a játékban;
Lépjen ki a játékból;
Ha a játékból való kilépés után megjelenik egy launcher (például a Steam), győződjön meg róla, hogy a felhőmentések szinkronizálása befejeződött.
Ezután zárja be a munkamenetet az overlay „End Session” („Munkamenet befejezése”) gombjával.
Ha nem jelenik meg launcher, és csak az asztalt látja, várja meg, amíg a munkamenet automatikusan bezárul, hogy a mentéseknek legyen idejük szinkronizálódni (például az Xbox alkalmazással vagy az Epic Games szolgáltatással).
Új munkamenet indítása előtt várja meg, amíg az előző munkamenet mentései szinkronizálódnak. Ha új munkamenet indításakor azt az üzenetet látja, hogy egy játék még fut, akkor az előző munkamenet még aktív, és a szinkronizálás még nem fejeződött be. Ha megszakítja, elveszhetnek a mentései.

Másik játék indítása 
Ugyanannak a játéknak az indítása
A játékbeli előrehaladás és az eredmények ezután feltöltődnek az adott platform (például EA app, Steam) felhőszervereire, és ott maradnak, amíg vissza nem tér a játékhoz.