Pentru a vă păstra progresul, ieșiți corect din joc.
Salvați progresul în joc;
Ieșiți din joc;
Dacă după ieșirea din joc apare un launcher (de exemplu, Steam), asigurați-vă că sincronizarea salvărilor în cloud s-a finalizat.
Apoi încheiați sesiunea cu butonul „Încheie sesiunea” din overlay.
Dacă nu apare niciun launcher și vedeți doar desktopul, așteptați până când sesiunea se închide automat, pentru ca salvările să aibă timp să se sincronizeze (de exemplu, cu aplicația Xbox sau Epic Games).
Înainte de a porni o sesiune nouă, așteptați sincronizarea salvărilor din sesiunea anterioară. Dacă la pornirea unei sesiuni noi vedeți un mesaj că jocul încă rulează, sesiunea anterioară este încă activă, iar sincronizarea nu s-a încheiat. Dacă o întrerupeți, puteți pierde salvările.

Lansarea altui joc 
Lansarea aceluiași joc
Progresul și realizările sunt apoi încărcate pe serverele cloud ale platformei respective (de exemplu, EA app, Steam) și păstrate acolo până când reveniți în joc.