Aby zachować postępy, prawidłowo wyjdź z gry.
Zapisz postępy w grze;
Wyjdź z gry;
Jeśli po wyjściu z gry pojawi się launcher (np. Steam), upewnij się, że synchronizacja zapisów w chmurze została zakończona.
Następnie zakończ sesję przyciskiem „End Session” („Zakończ sesję”) w nakładce.
Jeśli launcher się nie pojawi i widzisz tylko pulpit, poczekaj, aż sesja zamknie się automatycznie, aby zapisy zdążyły się zsynchronizować (np. w aplikacji Xbox lub Epic Games).
Przed rozpoczęciem nowej sesji poczekaj, aż zapisy z poprzedniej zostaną zsynchronizowane. Jeśli przy uruchamianiu nowej sesji widzisz komunikat, że gra nadal działa, poprzednia sesja jest wciąż aktywna, a synchronizacja się nie zakończyła. Przerwanie jej może spowodować utratę zapisów.

Uruchamianie innej gry 
Uruchamianie tej samej gry
Postępy i osiągnięcia zostaną następnie przesłane na serwery w chmurze odpowiedniej platformy (np. EA app, Steam) i będą tam przechowywane do Twojego powrotu do gry.